fbpx
W3Schools info@mojcasvetina.si W3Schools+386 40 932 587

PILATES

Pilates je vadba, ki je dobila ime po Josephu Hubertusu Pilatesu . Pri izvedbi pilates vaj je pomembna nenehna aktivacija globokih mišic trupa (stabilizacija trupa) in mobilizacija hrbtenice. S pilates vajami naše telo krepimo, ravno tako vplivamo tudi na izboljšanje gibljivosti ter telesno držo.

Pilates vadba je odlična za vsakogar, saj se v današnjem sedečem in hitrem načinu življenja zelo pogosto zgodi, da se ljudje pritožujejo nad bolečinami v hrbtu, ki so velikokrat posledica slabe telesne drže. Redni obiski pilates vadbe spremenijo slabe vzorce v kinetičnem spominu, popravijo se spremenjene hrbtenične krivine (so znak slabe drže), prav tako se izboljša nadzor/kontrola gibanja. Če vaje delamo dosledno, postane telo skladno in prožno. Vadba zahteva veliko zbranosti, samonadzora in natančnosti. Z vadbo boste izboljšali telesno držo, okrepili telo in odpravili bolečine v križu.

Pri izvedbi vaj pri pilates vadbi vedno upoštevamo 8 principov:

 1. KONCENTRACIJA – pomembna je nenehna koncentracija na izvedbo gibanja, saj se gibanje začne v možganih, ne v mišici.
 2. DIHANJE – dihamo v vse smeri prsnega koša. Vdih poteka skozi nos, izdih skozi sproščena usta.
 3. KONTROLA/NADZOR – je eno najpomembnejših principov pilatesa, saj je kontrola povezana s koncentracijo. Vsa gibanja so kontrolirana s strani misli. V kolikor izvajamo gibanja brez kontrole to lahko pripelje do nepravilne tehnike in posledično do poškodb.
 4. OSREDIŠČENJE oziroma »POWER HOUSE« – predstavljajo mišice trupa, ki so steber oziroma temelj telesa. To so mišice na trebuhu, hrbtu in stranskem delu trupa ter mišice medeničnega dna.
 5. NATANČNOST – pri vsaki vaji se je potrebno koncentrirati na pravilno in natančno gibanje pri vsaki ponovitvi.
 6. TEKOČE GIBANJE – pomembno je, da sta gibanje in dihanje tekoče povezana. Pri pilates vadbi ni hitrih, nenadnih ali sunkovitih gibov.
 7. IZOLACIJA – ta princip upoštevamo ob krepitvi določene mišice izolirano od ostalih. S pomočjo izolacije pri izvajanju vaj, določene mišice aktivirate, druge sproščate.
 8. REDNOST – da bi vadba imela učinek, se mora izvajati redno (vsaj 2x na teden).

Kaj pričakovati?

 • Vaje za odpravo bolečin v križu, okroglega hrbta, skolioze,
 • Varna izvedba vaj za moč,
 • Pravilna izvedba razteznih vaj,
 • Vaje za ravnotežje,
 • Vaje prilagojene posameznikom,
 • Izvedba vaj na pilates način.

Kaj potrebujete za vadbo?

 • udobna oblačila,
 • plastenko vode in
 • vadbeno podlogo.

 

VADBO VODIM V LESCAH.

???? Več informacij na info@mojcasvetina.si

OBVEZNE so predhodne prijave preko spodnjega spletnega obrazca.

Vsi zbrani osebni podatki bodo uporabljeni v skladu z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Vaših osebnih podatkov ne bomo posojali, prodajali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih. Pri nudenju spletnih storitev smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Vsi z vaše strani posredovani osebni podatki bodo obravnavani strogo zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani.

 

 

Nekaj utrinkov iz naših vadb 😉

 


PODATKI O PODJETJU

Plesne in športne storitve, Mojca Svetina, s.p.
Davčna številka: 89547667
Zavezanci za DDV: Ne
Matična številka: 7209088000

Email: info@mojcasvetina.si

Telefon: +386 40 932 587